Dennis Elbers

3 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Affiches spelen een belangrijke rol bij het overtuigen van stemmers. In navolging van de Obama campagne ontstaan er ook in Nederlandse gemeenten steeds meer campagne elementen gebaseerd op nieuwe media. Helaas lijkt beeld hierbij een ondergeschikte rol te spelen. Persoonlijk kan ik me ergeren aan de slechte affiches en websites van politieke partijen. Zo erg zelfs, dat mijn stem vaak verloren gaat door slecht campagne beeld.

Waarom vraag ik me af, er was toch een mooie traditie van politieke affiches? Een paar jaar geleden zorgde de SP voor een vernieuwing in campagne uitvoering door te aan werken met Thonik, maar ook dit effect lijkt uitgewerkt (zie het hele trieste filmpje). In een tijd dat we communiceren via beeld, lijkt de politiek op dit vlak stil te staan. Geen goed voorteken voor beleid!

Als ontwerpers moet je verder kunnen denken dan het product. Hoe beeld zich verhoudt ten op zicht van imago, campagne en context is iets dat een belangrijke rol speelt in het ontwerp. Mijn opdracht voor deze week is dan ook: Ontwerp een passend campagne items voor wethouder Wilbert Willems. Geen vrije keuze voor een partij, leef je maar in in het programma, ookal zou je er misschien niet op stemmen. Bedenk vervolgens een goede manier om het standpunt dat jullie belangrijk vinden op een originele manier te verbeelden. Dit mag een poster zijn, kan een T-shirt zijn, of een mok, spons, vlag, site… whatever fits the message.

(n.b. WIT’ bekent geen politieke kleur)

Inspiratie voor het beeldmerk ‘Vorm van de gemeente Breda’.

Advertisements

One response to “Dennis Elbers

  1. Pingback: WW GL «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s