Kummer-Herrman

Teenage poster

Een opdracht gebaseerd op één van de affiches die je als tiener hoogstwaarschijnlijk op je kamer had hangen. Probeer je deze poster zo goed mogelijk voor de geest te halen, vertel elkaar over het beeld en de betekenis en doe indien nodig nog wat onderzoek om je geheugen op te frissen. Maak van dit affiche vervolgens een typografische reconstructie. Het hoeft geen affiche te blijven.

Welke posters komen naar onze herinnering wij aan als wij terugdenken aan hoe onze deur of muur vroeger beplakt was met idolen en andere vormen van stoere en mooie vormen?

Popidolen is eigenlijk een onderwerp wat ons meteen treft. Posters van girl- en boybands waren een must om aan je muur te hebben hangen, al ging het alleen al om het plaatje. Maar er was natuurlijk meer aan de hand. De Spice Girls waren de eerste meidengroep die zo succesvol werden, om daar tegenover de Backstreet Boys te hebben staan. En er ontstonden vaak twee rivaliserende kampen. Het kamp voor de ‘Girl Power’, en het kamp voor de hete jongens van de BB. Als je nu terugkijkt op die tijd en vooral de songteksten beluistert en opnieuw komt te interpreteren is het allemaal veel anders. De zoetsappigheid van die teksten druipt van het liedje af en je ziet ook dat de twee groepen veel overeenkomsten hadden als het gaat om ‘typecasting‘.

Wij hebben gekozen om deze rivaliteit via een typografische oplossing te bewerkstelligen. Twee grote MDF-platen worden tegenover elkaar gehangen met daarop de tekst in snoep gemaakt.

Spice Girls: WHO DO YOU THINK YOU ARE  (met spekjes)

Backstreet Boys: I WANT IT THAT WAY  (met gekarameliseerde suiker)

Advertisements

2 responses to “Kummer-Herrman

  1. Pingback: Update: Kummer en Herrman «

  2. Pingback: Hmmm, I want it that way! «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s