Lokaal01 | KOP

Opdracht

deRechte

Voor de opdracht van lokaal 01 zijn wij in de weer gegaan met het verbeelden van deRechte, de lijn tussen lokaal01 en KOP.
Wij wilden deRechte zowel fysiek als virtueel uitbeelden.

Fysieke uitwerking

Bestaat uit de woorden ‘deRechte’, in 2 gesplitst. De eerste helft ‘deRe’ dient geplaatst te worden bij lokaal01, het tweede gedeelte ‘chte’ dient geplaatst te worden bij KOP. [Het mag ook andersom als jullie dat graag willen]. We willen een rechte lijnverbinding aanleggen tussen de twee kunstinstellingen om zo nieuwe communicatiemogelijkheden open te stellen. De woordbeelden bestaan uit lijnen [kabels o.a. stroomkabels, telefoonkabels, e.d.]. De kabels komen uit de muur van lokaal01 en verdwijnen, na een deel van het woord gevormd te hebben, in de grond om vervolgens anderhalve kilometer verderop bij KOP weer uit de grond naar boven te komen om de rest van het woord te vormen en wederom te verdwijnen in de muur.
Op deze manier wordt er gesuggereerd dat deRechte een bestaande en directe verbinding is tussen lokaal01 en KOP. De kabels verwijzen naar de nieuwe communicatie lijnen die KOP en lokaal01 dichter naar elkaar brengen.

Virtuele uitwerking

Het tweede deel van de uitwerking bestaat uit een beeldscherm bij lokaal01 en een scherm bij KOP. Deze schermen zijn ‘gelinked’ aan de kabel-objecten die aan de andere kant van de muur te zien zijn.
Op de beeldschermen is te zien wat er aan de andere kant van deRechte gebeurt. Bezoekers van lokaal01 kunnen zien wat er bij KOP gebeurd en communiceren met bezoekers van KOP en andersom. Hierdoor ontstaat er contact tussen beide instellingen en vindt er wisselwerking plaats tussen de twee partijen.

Advertisements

3 responses to “Lokaal01 | KOP

  1. Pingback: Lokaal01 KOP «

  2. Pingback: deRe chte «

  3. Pingback: deRe chte «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s